UPS Seçimi

Kesintisiz güç kaynağı olarak bilinen UPS kullanımları günümüzde pek çok sistem şebeke kesintilerine karşı çözüm üretmektedir. Popüler cihaz ve teknoloji ürünlerinden biri olarak şebeke kesintilerini koruma altına almaktadır. Aynı zamanda şebeke içerisinde gerçekleşen dalgalanmaları da düzenlemeye yardımcı olmaktadır.

Kritik yükler için görev üstlenen UPS seçimleri kesintisiz güç kaynağı olarak da nitelendirilmektedir. Başka bir deyişle yaşanan kesintilere karşı koruma alanı yaratmaktadır. Bu şekilde kesintisiz bir enerji kullanımı gerçekleşmektedir. Yüksek verim ve çalışma performansı sunan bu ürünler bilişim başta olmak üzere tıp ve elektronik alanlarda da kullanım sağlamaktadır. Özellikle sanayi sektörü içerisinde tercih edilen ürünlerin başında yer almaktadır.

UPS ihtiyacı günümüzde artmaya devam etmektedir. Bununla birlikte teknolojinin gelişimlerine uyum sağlamak isteyen kişiler de beklentilerini bu şekilde karşılamaktadır. Son zamanlarda UPS seçimleri şebekeye uygun şekilde seçilmektedir. Aynı zamanda beklentilerin artması da kullanım alanını ve hacmini yükseltmeye devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir: UPS Nedir?

 UPS Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

UPS seçimleri günümüzde büyük önem taşımaktadır. Şebeke hattına uygun şekilde tercih edilen UPS sistemlerinin kullanım alanları da oldukça geniştir. Özellikle UPS seçiminde dikkat edilmesi gerekilen noktalar son derece önem taşımaktadır. Kritik yüklerin UPS ile beslenmesi gerekmektedir. Bu nedenle aynı oranda enerji verimliliği sağlaması gerekir.

Bu durum maliyet açısından da avantaj sağlar. Aynı zamanda UPS ihtiyacının karşılanması ani kesintileri de önlemektedir. Başka bir değişle yük tipi ve karakteristiğine uygun şekilde UPS seçimleri yapılması ve şebeke kullanımı ile birleştirilmelidir.

Doğru UPS Seçimi İçin 3 Pratik İpucu 🔋

⚡Yük ve Kapasite Uygunluğu: UPS’inizin doğru kapasiteye sahip olması kritik bir faktördür. UPS, bağlı olduğu cihazların toplam güç tüketimini karşılayacak kadar kapasiteye sahip olmalıdır. Genellikle UPS’lerin kapasitesi VA (Volt-Amper) veya Watt cinsinden ifade edilir. Yüksek kapasiteli bir UPS, daha fazla cihazı destekleyebilir, ancak aynı zamanda daha pahalı olabilir. UPS seçerken mevcut ve gelecekteki enerji ihtiyaçlarınızı dikkate alın.

🌐 Çalışma Süresi: UPS, elektrik kesintisi durumunda bağlı cihazların gücünü sürdürmek için kullanılır. Bu nedenle, UPS’inizin ne kadar süre boyunca güç sağlayabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Çalışma süresi, UPS’in kapasitesi, pil türü ve bağlı cihazların güç tüketimi ile ilgilidir. Özellikle kritik sistemler için daha uzun bir çalışma süresi önemlidir.

🔗 Dalgalanma ve Gerilim Düzeltilmesi: UPS sadece elektrik kesintilerine karşı koruma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda elektrik dalgalanmaları ve gerilim düzensizlikleri gibi elektrik sorunlarına karşı da koruma sağlar. İyi bir UPS, cihazlarınıza temiz ve istikrarlı bir güç kaynağı sağlayarak donanımınızın zarar görmesini engeller. Bu nedenle, dalgalanma ve gerilim düzeltilmesi özelliklerine sahip bir UPS tercih etmelisiniz.

Bilişim sektörü içerisinde en sık tercih edilen ve ihtiyaç duyulan ürünlerden biri UPS seçimleridir. Bu şekilde elektronik ve teknoloji alanlarında da kesintisiz güç kaynağına sahip olmak mümkün hale gelmektedir. Günümüzde çok fazla kişi bu seçimler üzerinden kesintisiz güç kaynağı elde etmektedir.

Aynı zamanda tıp ve sanayi başta olmak üzere hem elektronik hem de bilişim sektörlerinde en sık ihtiyaç duyulan ürünlerden biridir. Teknolojinin gelişmesi ile beraber UPS seçimleri de artmaktadır. UPS ihtiyacı duyan kişiler kendi beklentilerini karşılayacak sistemleri kurmaktadır.

 Yük Tipine Uygun Şekilde Tasarlanan UPS Seçimleri

Yük tipine uygun şekilde tasarlanan UPS seçimleri güç ve güç faktörünü dengelemeye yardımcı olmaktadır. Harmonik bozunum ile beraber yük tipine uygun şekilde UPS seçimleri yapılmaktadır. Başka bir deyişle jeneratör kullanımlarında da UPS kurulumu büyük önem taşımaktadır.

Yük tipine uygun şekilde tasarlanan bu UPS sistemleri tek faz ya da üç faz olarak ayarlanmaktadır. Aynı zamanda yük karakteristiği bu alanda tercih edilmesi gerekilen en önemli noktalardan biridir. Trafolu ya da trafosuz şekilde ayarlanan bu sistemler ile UPS kritiği belirlenmektedir.

 Güç ve Güç Faktörünü Dengeleyen UPS Seçimleri

Güç ve güç faktörünü dengeleyen UPS seçimlerinde ilk olarak sistemin gücü tespit edilmelidir. Uygun ve kaldırabilecek bir yük ile KVA değerine sahip olan UPS’ler tercih edilmelidir. Aynı zamanda yük artışlarında da belirli bir miktar UPS üzerinden tolerans payı bırakılmaktadır. Bu durum cihazların kullanım alanlarını ve jeneratör sistemlerinin kalitesini arttırmaktadır.

UPS seçimlerinde güç faktörü genel olarak 1’e yakın olarak ayarlanmaktadır. İdeal boyuttaki bir güç faktörü ise 0.99 olarak kabul edilir. Bu sayede birbirine yakın değerler arasında güçlü bir performans ilişkisi kurulur.

 Jeneratör ve UPS Arasındaki İlişki Nasıl?

Jeneratör ve UPS arasındaki ilişki birbiri ile bağlantılıdır. Özellikle UPS giriş güç faktörlerinin başına verilen değerin 1 olması da çalışma hızını arttırmaktadır. İdeal ölçülerde tasarlanan güç faktörlerinde ise ayarlanan bu değer 0.99 olarak kabul edilerek çalışmaktadır.

Başka bir deyişle standart değer 0.8 olarak kabul edilmektedir. Bu sistem jeneratör içerisinde de bağlantılıdır. Özellikle jeneratör gücünün UPS gücünden çok daha yüksek olması beklenir. Bu durum UPS anma gücünü yükseltmektedir. Darbeli doğrultuculara da UPS gücünün jeneratör gücünden 2 kat daha yüksek olması gerekir.

 Yüksek Verim Sunan UPS Şebeke Kurulumu

Yüksek verim sunan UPS şebeke kurulumları günümüzde oldukça yaygın hale gelmektedir. UPS güçlerinde pek çok kırılma noktası vardır. Bu durum verimi arttırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda sistem içerisindeki verimliliği arttırmanın en başarılı yöntemlerinden biri de sürekli çalışma durumudur. Çalışma gücünün artması sürekliliği de sağlar.

Aynı zamanda enerji kalitesi artar ve işletme kazancı büyümeye başlar. Aktif enerji gücünün hem giriş gücü hem de çıkış gücü doğru oranda tanımlanır. Başka bir deyişle girişteki enerjinin çıkış noktası da UPS ile bağlantılıdır. Bu durum sistemi ısı enerjisine dönüştürerek farklı alanlarda da güç performansı göstermesine yardımcı olur.

Yorum Bırakın

X